dilluns, 16 d’abril del 2018

ENS HO MENGEM TOT

Des de fa uns anys participem en un projecte de l'Ajuntament anomenat ENS HO MENGEM TOT. Aquesta iniciativa, en la que participen diverses escoles, tracta de conscienciar els nens i les nenes sobre el malbaratament del menjar. Enguany, vam  decidir que fossin els grups de cicle mitjà els encarregats de dur-ho a terme.
El projecte va començar el segon trimestre amb una proposta per conèixer i treballar diferents aliments proposats per l'Ajuntament. Treballem mitjançant vàries activitats un aliment cada mes fins a fi de curs. 

Què es treballa? Es treballa l'origen del producte; la petjada ecològica que deixa; les propietats de l'aliment i el malbaratament que es fa d'aquest, a l'escola. 

Fins ara, les propostes d'activitats les feien únicament els i les alumnes de 4t per després fer partícips a la resta de nens i nenes de l'escola, quedant al marge els petits de P3, doncs a l'hora en què es fan aquestes activitats, estan descansant.

Abans de dinar, amb l'ajuda d'un monitor, els nens i les nenes pesen l'aliment que es servirà (aquest any, s'ha treballat els macarrons, les llenties, les mandarines, la mongeta amb patates i un menú sencer que constarà d'arròs amb tomàquet, pollastre i poma). Un cop havent dinat, es pesen les restes i s'efectua el càlcul que determina la quantitat d'aliment malbaratat.