Des de fa uns anys participem en un projecte de l'Ajuntament anomenat ENS HO MENGEM TOT. Aquesta iniciativa, en la que participen diverses escoles, tracta de conscienciar els nens i les nenes sobre el malbaratament del menjar. Enguany, vam decidir que fossin els grups de cicle mitjà els encarregats de dur-ho a terme.
El projecte va començar el segon trimestre amb una proposta per conèixer i treballar diferents aliments proposats per l'Ajuntament. Treballem mitjançant vàries activitats un aliment cada mes fins a fi de curs.
Què es treballa? Es treballa l'origen del producte; la petjada ecològica que deixa; les propietats de l'aliment i el malbaratament que es fa d'aquest, a l'escola.
Fins ara, les propostes d'activitats les feien únicament els i les alumnes de 4t per després fer partícips a la resta de nens i nenes de l'escola, quedant al marge els petits de P3, doncs a l'hora en què es fan aquestes activitats, estan descansant.
Abans de dinar, amb l'ajuda d'un monitor, els nens i les nenes pesen l'aliment que es servirà (aquest any, s'ha treballat els macarrons, les llenties, les mandarines, la mongeta amb patates i un menú sencer que constarà d'arròs amb tomàquet, pollastre i poma). Un cop havent dinat, es pesen les restes i s'efectua el càlcul que determina la quantitat d'aliment malbaratat.
Abans de dinar, amb l'ajuda d'un monitor, els nens i les nenes pesen l'aliment que es servirà (aquest any, s'ha treballat els macarrons, les llenties, les mandarines, la mongeta amb patates i un menú sencer que constarà d'arròs amb tomàquet, pollastre i poma). Un cop havent dinat, es pesen les restes i s'efectua el càlcul que determina la quantitat d'aliment malbaratat.