dimarts, 4 d’abril del 2017

DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS

El dimarts 21 de març va ser el Dia Internacional dels Boscos, que se celebra des de 1971 per iniciativa de les Nacions Unides. El tema d'aquest any és Els boscos i l'energia: fer servir l'energia provinent dels boscos pot millorar la vida de les persones, afavorir el desenvolupament sostenible i mitigar el canvi climàtic.

Diverses escoles hem realitzat aquesta setmana diverses activitats relacionades amb aquest tema, l'activitat més significativa ha estat Nendo Dango, que consisteix en fer boles de fang amb llavors i fer-les servir per reforestar. Nendo Dango significa "bola d'argila" en japonès, i és un mètode per lluitar contra la desforestació desenvolupat pel japonès Masanobu Fukuoka. És un mètode de cultiu ecològic, senzill, econòmic i ideal per dur a terme amb els infants, ja que en amassar les boles de fang, els nens i nenes també estimulen els sentits, es relaxen, entren en contacte amb la natura d'una manera lúdica i enriquidora.

Calculem que entre tots i totes aquesta setmana haurem aconseguit 5000 boletes de fang que serviran per reforestar dues zones del Baix Llobregat.

Us deixem la notícia d'aquesta acció que ha difós El Prat TV.

http://elprat.tv/2017/03/28/fundesplai-reforesta-un/